İç malzemesi:
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay karabiber
Hamuru:
- 3 adet patates
- 200 gr oda sıcaklığında margarin
- 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartmatozu
- 4.5 su bardağı un
Yapılışı:
- Kıymayı doğranmış soğan ile kavurun. Tuzunu ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın.
- 3 adet patatesi haşlayıp rendeleyin.
- Üzerine 200 gr margarin, 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 4.5 su bardağı un ve 1 paket kabartmatozu ilave edip yoğurun.
- Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 15 cm çapında açın, 4’e bölün.
- Geniş kenarına malzemeden koyarak sarın, ay şekli vererek tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam yada çörek otu ilave edin. 175 derece fırında 20-30 dak pişirin.