Sodalı Börek-II & Patates Salatası-II

     Sodalı Börek-II
Malzemeler:
  • Milföy hamuru (tepsiye göre değişiyor)
  • 2 adet yufka
  • Yarım kilo kıyma
  • 3 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 baş soğan
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 şişe soda
Yapılışı:
  1. Biraz sıvıyağlı tavada kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. Onlarda suyunu salıp çekince doğranmış domates ilave edilir. Baharatları ilave edilerek soğumaya bırakılır.
  2. Tepsinin 1 sırası milföyler kaplıyacak şekilde sıralanır.
  3. 1 yufka didiklenir ve milföyün üzerini örtecek şekilde yayılır.
  4. Üzerine börek harcı yayılır.
  5. Tekrar 1yufka didiklenir ve harcın üzerini örtecek şekilde yayılır.
  6. Daha sonra börek tepsisinin tümünü kaplayacak şekilde en son kat olarak milföyle kapatılır.
  7. Milföyleri üçgen olacak şekilde kesildikten sonra 1 şişe sodayı heryere dökeriz. Üzerini başka bir tepsi yada alüminyum folyo ila kapatıp 1 gece buzdolabında bekletiriz. Ertesi gün 1 yumurta ve birazsıvıyağı çırpar, üzerine sürer ve yaklaşık 200 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiririz.
  8.  
Patates Salatası-II
Malzemeler:
  • 4-5 adet iri haşlanmış patates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet taze soğan
  • 7-8 yaprak kıvırcık
  • 1 küçük konserve kutusu haslanmış mısır( 2 çorba kaşığı )
Salata Sosu:
  • 3 paket knor fesleğenli-kekli salata sosu
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çaybardağı su
  • 3 yemek kaşığı hardal
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı mayonez
Yapılışı:
  1. Sosu için:Tüm sos malzemelerini bir kabın içerisinde çırpılıpö yarım saat buzdolabında soğumaya bırakılır.
  2. Haşlanmış patatesler küp şeklinde doğranır.
  3. Diğer yeşillikli malzemeler ince doğranır.
  4. Tum salata malzemeleri ve sosu bir kabın içerisinde karıştırılır. Servise hazır.