Malzemeler:
- Milföy hamuru (tepsiye göre değişiyor)
- 2 adet yufka
- Yarım kilo kıyma
- 3 adet domates
- 4 adet yeşil biber
- 3 baş soğan
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 şişe soda
Yapılışı:
- Biraz sıvıyağlı tavada kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. Onlarda suyunu salıp çekince doğranmış domates ilave edilir. Baharatları ilave edilerek soğumaya bırakılır.
- Tepsinin 1 sırası milföyler kaplıyacak şekilde sıralanır.
- 1 yufka didiklenir ve milföyün üzerini örtecek şekilde yayılır.
- Üzerine börek harcı yayılır.
- Tekrar 1yufka didiklenir ve harcın üzerini örtecek şekilde yayılır.
- Daha sonra börek tepsisinin tümünü kaplayacak şekilde en son kat olarak milföyle kapatılır.
- Milföyleri üçgen olacak şekilde kesildikten sonra 1 şişe sodayı heryere dökeriz. Üzerini başka bir tepsi yada alüminyum folyo ila kapatıp 1 gece buzdolabında bekletiriz. Ertesi gün 1 yumurta ve birazsıvıyağı çırpar, üzerine sürer ve yaklaşık 200 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiririz.
Malzemeler:
- 4-5 adet iri haşlanmış patates
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 1 demet taze soğan
- 7-8 yaprak kıvırcık
- 1 küçük konserve kutusu haslanmış mısır( 2 çorba kaşığı )
Salata Sosu:
- 3 paket knor fesleğenli-kekli salata sosu
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çaybardağı su
- 3 yemek kaşığı hardal
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Sosu için:Tüm sos malzemelerini bir kabın içerisinde çırpılıpö yarım saat buzdolabında soğumaya bırakılır.
- Haşlanmış patatesler küp şeklinde doğranır.
- Diğer yeşillikli malzemeler ince doğranır.
- Tum salata malzemeleri ve sosu bir kabın içerisinde karıştırılır. Servise hazır.