22 Ocak 2011 Cumartesi

Ev Poğaçası Tarifi

Malzemeler
Hamuru için :
4 Su bardağı un
300 gr margarin
100 gr yoğurt
2 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı karbonat veya 1 çay kaşığı kabartma tozu
1 Çorba kaşığı limon suyu
Yeterince tuz
İçi için :
1 Demet dereotu
1 Demet maydanoz
200 gr beyaz peynir
Üzerine sürmek için 2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
  • Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyıp peynirle birlikte karıştırın.
  • Bir kabın içine unu eleyip, ortasını havuz gibi açın.
  • Margarini ezerek krem haline getirin, yoğurt ilave edin, biraz tuz koyun.
  • Limon suyu ve kabonatı unun ayrı ayrı yerlerine serpiştirin.
  • Bütün malzemeleri karıştırarak hamur haline getirin.
  • Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika hamuru dinlendirin.
  • Yarım yumurta büyüklüğünde hamurdan parçalar alarak yuvarlayın.
  • Yarım santim kalınlığında inceltin.
  • İçene daha önceden hazırladığınız peynirli içi koyun ve yarım daire şeklinde kapatın.
  • Elinizle bastırarak bir santim kalınlığında yassılaştırın.
  • Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün.
  • Yüksek hararetli fırında 45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkartıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder