Hamuru için :
4 Su bardağı un
300 gr margarin
100 gr yoğurt
2 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı karbonat veya 1 çay kaşığı kabartma tozu
1 Çorba kaşığı limon suyu
Yeterince tuz
İçi için :
1 Demet dereotu
1 Demet maydanoz
200 gr beyaz peynir
Üzerine sürmek için 2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
- Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyıp peynirle birlikte karıştırın.
- Bir kabın içine unu eleyip, ortasını havuz gibi açın.
- Margarini ezerek krem haline getirin, yoğurt ilave edin, biraz tuz koyun.
- Limon suyu ve kabonatı unun ayrı ayrı yerlerine serpiştirin.
- Bütün malzemeleri karıştırarak hamur haline getirin.
- Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika hamuru dinlendirin.
- Yarım yumurta büyüklüğünde hamurdan parçalar alarak yuvarlayın.
- Yarım santim kalınlığında inceltin.
- İçene daha önceden hazırladığınız peynirli içi koyun ve yarım daire şeklinde kapatın.
- Elinizle bastırarak bir santim kalınlığında yassılaştırın.
- Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün.
- Yüksek hararetli fırında 45 dakika pişirin.
- Fırından çıkartıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder